söndag 26 januari 2014

En till Hobbit!!



Ja, i lördags kom den senaste Nightforest hästen till stallet. Det blev ingen urläcker appalosa... Det blev en till Hobbit istället :3 Hans namn är Darkheart och jag kallar honom för Arrow.



Men den lille kraken har inte haft det lätt. Det är inte från en vanlig säljare/hästhandlare jag köpt honom ifrån, utan från ett räddningscenter. Arrow är bara sju år men har redan varit med om en hel del... Man vet inte så mycket om hans bakgrund före hans förra ägare... Men man tror att han har fått byta hem väldigt mycket. Hans förre ägare var en grym man. Han var i medelåldern, alkoholist och tog inte hand om vare sig sin gård, sina djur eller sig själv. Man vet inte hur han kom över ponnyn, men han har fått vara hos mannen väldigt länge. Han var mager, aggressiv och extremt folkilsken när han hittades. Han stod  i ett litet skjul med smutts upp till knäna och en trång grimma på sig, fick knappt mat för dagen... Han togs till räddningscentret för ett halvår sedan. Han fick tillbaka hullet och började träda fram som en vanlig, normal ponny igen. Men hans psyke var oförändrat. P.g.a av sitt folkhat och sin aggressivitet var det ingen som ville adoptera. Han var jobbig att hantera från hand, skulle hela tiden bitas när man lede honom och sparkas när man borstade. Men fick man väl på sig sadeln och kom upp på ryggen blev han omvandlad till en livrädd liten sak. Han är spörädd till tusen och blir stel som en pinne om man tar något får hårda tygeltag eller använder skänkeln. Stackaren. Han gjorde dock framsteg under tiden på centret. Han har slutat hugga och slita sig, men det händer att han sparkas. Han är inte lika rädd längre när man rider, men det är inget han direkt njuter av att bli. Han har fint och mjukt steg, slappnar han bara av helt är han härlig.


Jag köpte honom av centret, men inte som en tävlingsponny eller träningskamrat. Han behöver få en chans i lugn och ro att komma tillbaka och bli glad och positiv igen. En häst föds inte elak eller rädd. Linn har lovat att hjälpa till, tillsammans ska vi vi nog få bukt med hans problem ;3 Ni kommer nog få höra en hel del om Arrow i framtiden!! :3





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad tänker du på sötis?? c: